kontaktuppgifter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galleri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iréne Reenberg

Att jag tyckte om att göra bilder kom som en överraskning för mig i tjugoårsåldern. Jag gick på Capellagårdens konsthantverksskola där jag träffade ungdomar som målade. Att göra textila bilder verkade mycket intressant. En förebild var Anita Grede. Jag var i Oslo och såg Hanna Ryggens verk. Min första bildväv gjorde jag till en kyrka i Skåne. Åtskilliga vävar såldes på mina separata utställningar runt om i Sverige.

Men så började jag bli bekväm, tog till sax och symaskin och gjorde applikationer. Jag bodde på Öland och upplevde den kolossala himmelskupan mycket starkt. Där finns ju så litet mark, bara himmel. Under några år målade jag himmel och mark enligt gyllene snittet.

Så blev jag ännu latare och tog gamla ratade akvareller och klippte och klistrade till collage. Jättekul! Jag har hört att många tycker mina bilder är känsliga.

Jag har aldrig varit med om att det inte blir något på duken eller papperet om jag har färg i penseln.Det är penseln som målar. Jag låter den hållas.

Var kommer alla bilder ifrån? Det kan man undra.

Exempel på utställningar: Konstfrämjandet Stockholm, Konstfrämjandet Gävle, Galleri Kretsen Södertälje, Wahlmanska Hedemora, Galleri Malou Mörbylånga.